Keskan Üzerinde Kalamar Dilimleri

Keskan Üzerinde Kalamar Dilimleri
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Keskan Üzerinde Kalamar Dilimleri için

Malzemeler

  • 100 gr buğday
  • 30 gr kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmız toz biber
  • 80 gr kalamar
  • 100 gr sivri biber turşusu
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
Keskan Üzerinde Kalamar Dilimleri

Nasıl Yapılır

Buğdayı 1 gün önceden ıslatın. Tencerede üzerine 2 parmak geçecek miktarda su ilave edip haşlayın. Haşlama sırasında buğdayın nişastasını kaybetmemesine dikkat edin.

Kalamarı en az bir gün önceden bir kapta biber turşusu ile birlikte bekletin. Haşlanmış ve suyu çekilmiş buğdayı tencerede kaşar peyniri ve tereyağının yarısını ilave ederek karıştırın.

Kalamarı ucunda pay bırakacak şekilde dilimleyin. Tamamen dilimlere ayırmayın ki daha sonra daire şeklinde birleştirebilesiniz. Un ve nişasta karışımına bulayıp derin bir tencerede biberlerle beraber kızartın.

Servis tabağının ortasına buğday karışımını aktarın. Üzerine kızarmış kalamarın iki ucunu birleştirip kürdanla tutturarak yerleştirin. Bir kapta tereyağı ve toz kırmızı biberi kızartın. Sosu kalamarın üzerine döküp servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo