- Enginarları geniş bir tencereye dizin. Zeytinyağı, limon suyu, tuz, kesme şeker ve su ilave ederek kısık ateşte pişirin.
- Tavada krem peynir ile sütü eritip kısık ateşte kaynatmadan pişirin. Karidesleri zeytin yağında 15 saniye rengi beyaza dönünceye kadar soteleyin.
- Sütlü karışımı ilave edip, semizotu yapraklarını ve tuzu ekleyin.
- Hazırladığınız karidesleri enginarların üzerine paylaştırıp üzerlerine bol miktarda karabiber ve kavrulmuş susam serpiştirerek servis yapın.
- Faydaları saymakla bitmeyen karides ile hazırlayabileceğiniz, nefis karides güveç tarifini de notlarınız arasına ekleyin.
AKLINIZDA BULUNSUN
Karidesleri sotelerken tavanın geniş olmasına dikkat edin. 15 saniyeden fazla sotelemeyin. Aksi takdirde karides su salar, tadı bozulur.
Teşekkür ederiz.