Kalamar Ve Kuşkonmazlı Trucioli

Kalamar Ve Kuşkonmazlı Trucioli
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kalamar Ve Kuşkonmazlı Trucioli için

Malzemeler

Hamur için

  • 500 gr un
  • 1 yumurta
  • 120 ml su
  • 10 gr zeytinyağı

Sos için

  • 8 rendelenmiş kuşkonmaz
  • 4 kıyılmış kalamar
  • 2 domates
  • 2 arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber
  • 20 gr zeytinyağı
  • 20 gr toz parmesan peyniri
  • 2 dal maydanoz
  • 2 dal fesleğen
  • Tuz
Kalamar Ve Kuşkonmazlı Trucioli

Nasıl Yapılır

Yemek tarifleri arasında zevkle yapabileceğiniz bir tarif. Tüm malzemeyi 15 dakika yoğurun ve orta sertlikte bir hamur hazırlayın. Nemli bir bezle örtüp hamuru 30 dakika dinlendirin. Merdane yardımıyla 2 mm’lik ince bir hamur açın ve oval şekilde kesip iki tarafından yapıştırın.

Bir tavada, zeytinyağında kalamar ve kuşkonmazı 5 dakika pişirin. İnce doğranmış sarımsak ve arpacık soğanı ilave edip 2 dakika daha pişirin. Domates, fesleğen ve maydanozu ince kıyıp ekleyin. Tuz ilave edip pişirin.

Bir tencerede su kaynatıp 5 dakika trucioli’yi pişirin. Sosun içine makarnayı aktarıp karıştırın. Parmesan peyniri ve karabiber serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo