- Taze soğan, maydanoz ve sarımsakları temizleyip kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
- Tereyağının yarı sını tavada eritip soğan ve sarımsakları kavurun. Domatesleri ilave edip soteleyin.
- Defne yaprakları ve kıyılmış maydanozu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Beyaz şarap ve çırpılmış kremayı ilave edip 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın
- Kalan tereyağını güveçte eritip balıkları 3-4 dakika kadar parçalanmamalarına dikkat ederek kavurun.
- Üzerine domatesli sosu dökün. Tuz ve karabiberi ekleyip tatlandırın. Kapağını kapatıp önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.
Tereyağlı sarımsaklı karides güveç tarifine de göz atın.
Teşekkür ederiz.