Biberiyeli Çipura

Biberiyeli Çipura
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Biberiyeli Çipura için

Malzemeler

  • 4 çipura
  • 600 gr arpacık soğanı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 dal taze biberiye
  • 3 yemek kaşığı balzamik sirke
  • Deniz tuzu
  • Karabiber
Biberiyeli Çipura

Nasıl Yapılır

  1. Temizlenmiş ve bol suyla yıkanmış çipuraları fırın kabına dizin. Üzerine tuz serpiştirip zeytinyağı gezdirin.
  2. Arpacık soğanların kabuklarını soyup zeytinyağında 5 dakika soteleyin. 2 dal biberiye yaprağını ilave edin.
  3. Balzamik sirke ekleyip 2 dakika daha soteleyin ve fırın kabındaki balıkların etrafına yerleştirin. Kalan biberiye yapraklarını balıkların üzerine serpiştirin.
  4. Üzerini yağlı kağıt ile kapatıp 190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin. Üzerindeki kağıdı alıp kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo