Mücrim Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un (silme)
- 4 yemek kaşığı lor peyniri (tepeleme)
- ¼ demet maydanoz
- Bir tutam tuz
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Maydanozları yıkayıp kurulayın ve ince ince kıyın.
- Geniş bir kapta yumurtaları, unu, lor peynirini, kıyılmış maydanozları ve tuzu birleştirip karıştırın. Karışımın koyu ve akışkan bir kıvamda olması gerekir. Eğer karışım çok koyu olursa, 1-2 yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz.
- Geniş bir tavayı kısık ateşte birkaç dakika ısıtın ve tabanını az miktarda tereyağı ile yağlayın.
- Hazırladığınız harçtan bir yemek kaşığı alıp tavaya koyun ve kaşığın arkasıyla hafifçe bastırarak yayın. Tavayı doldurana kadar bu işlemi tekrarlayın.
- Alt yüzeyleri kızaran mücrimleri spatula ile çevirip diğer taraflarını da kızartın. Tüm harç bitene kadar bu işlemi sürdürün.
- Pişen mücrimleri sıcak olarak, yanında çay ile servis edin.
Püf Noktaları:
Harç çok koyu olursa, 1-2 yemek kaşığı su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Tavayı kısık ateşte ısıtmak, mücrimlerin içinin de pişmesini sağlar. Her seferinde tavayı hafifçe yağlayarak mücrimlerin yapışmasını önleyebilirsiniz.
Şunlara da göz atın:
- Mücver Tarifleri
- Mücver Hazırlamanın 6 Püf Noktası
- Mücverin Yanına Ne Gider?
- Pişi Yapmanın 8 Püf Noktası
- Makarna Haşlamanın 6 Püf Noktası