Hem Ekonomik Hem Pratik: Sivas’ın Yöresel Lezzeti Mücrim Tarifi ile Püf Noktaları

Mücrim, Sivas mutfağına özgü, özellikle kahvaltılarda tercih edilen lezzetli bir tariftir. Az malzemeyle kolayca hazırlanabilen bu tuzlu pankek benzeri yiyecek, çay saatlerinde veya hafif atıştırmalık olarak da tüketilebilir. İşte mücrim tarifi!
Hem Ekonomik Hem Pratik: Sivas’ın Yöresel Lezzeti Mücrim Tarifi ile Püf Noktaları
28 Ocak 2025, 10:28

Mücrim Tarifi

Malzemeler:

  1. 3 adet yumurta
  2. 3 yemek kaşığı un (silme)
  3. 4 yemek kaşığı lor peyniri (tepeleme)
  4. ¼ demet maydanoz
  5. Bir tutam tuz
  6. 2 tatlı kaşığı tereyağı

mücrim

Yapılışı:

  1. Maydanozları yıkayıp kurulayın ve ince ince kıyın.
  2. Geniş bir kapta yumurtaları, unu, lor peynirini, kıyılmış maydanozları ve tuzu birleştirip karıştırın. Karışımın koyu ve akışkan bir kıvamda olması gerekir. Eğer karışım çok koyu olursa, 1-2 yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz.
  3. Geniş bir tavayı kısık ateşte birkaç dakika ısıtın ve tabanını az miktarda tereyağı ile yağlayın.
  4. Hazırladığınız harçtan bir yemek kaşığı alıp tavaya koyun ve kaşığın arkasıyla hafifçe bastırarak yayın. Tavayı doldurana kadar bu işlemi tekrarlayın.
  5. Alt yüzeyleri kızaran mücrimleri spatula ile çevirip diğer taraflarını da kızartın. Tüm harç bitene kadar bu işlemi sürdürün.
  6. Pişen mücrimleri sıcak olarak, yanında çay ile servis edin.

Püf Noktaları:

Harç çok koyu olursa, 1-2 yemek kaşığı su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Tavayı kısık ateşte ısıtmak, mücrimlerin içinin de pişmesini sağlar. Her seferinde tavayı hafifçe yağlayarak mücrimlerin yapışmasını önleyebilirsiniz.

Şunlara da göz atın:

  1. Mücver Tarifleri
  2. Mücver Hazırlamanın 6 Püf Noktası
  3. Mücverin Yanına Ne Gider?
  4. Pişi Yapmanın 8 Püf Noktası
  5. Makarna Haşlamanın 6 Püf Noktası
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo