Balıklı Tagliatelle

Balıklı Tagliatelle
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Balıklı Tagliatelle için

Malzemeler

  • 50 gr karışık renkli tagliatelle
  • 1 jumbo karides
  • 1/3 levrek fileto
  • 4 mini İzmir midyesi
  • Bir çay bardağı un
  • 4 kum midyesi (wongole)
  • 2 dal taze fesleğen
  • 3 yemek kaşığı krema
  • Yarım domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış soğan
  • 2 yemek kaşığı
  • zeytinyağı
  • Tuz
  • karabiber
Balıklı Tagliatelle

Nasıl Yapılır

Yemek tarifleri arasında en güzeli. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Sarımsak ve soğanı ince kıyıp soteleyin. İzmir midyesi ve kum midyesini ilave edin. Domatesi küp doğrayın ve kremayla birlikte ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp iyice karıştırın.

Bir şişe karidesi takıp diğer şişe de levrek filetoyu geçirerek ızgarada pişirin. Bir tencerede su kaynatıp makarnayı haşlayın. Makarnanın suyunu süzüp sosa ilave ederek kıvamı koyulaşana kadar soteleyin. Servis tabağına aktarıp üzerine şişteki karides ve levreği yerleştirin. En üste unlayıp zeytinyağında kızarttığınız fesleğenleri yerleştirip servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo