Airfryer'da Limonlu Levrek

Airfryer'da Limonlu Levrek
06 Şubat 2024

Airfryer'da kokusuz ve pratik levrek hazırlayabilirsiniz. Yalnızca 4 malzemeden oluşan levrek tarifini mutlaka defterinize ekleyin.

Airfryer'da somon tarifine de göz atın.

Tarifler ve Yapım: Başak Öngel
Yapım Asistanı: Fehire Mısırlı
Fotoğraf: Özgür Bakır

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Airfryer'da Limonlu Levrek için

Malzemeler

  • 2 adet levrek fileto (orta boy, derili)
  • 2 adet limon
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Bu Tarifte Bunlara İhtiyacınız Olabilir

Airfryer'da Limonlu Levrek

Nasıl Yapılır

  1. Levrek filetolarını ortadan ikiye bölün.
  2. Derili taraflarına bıçakla ince kesikler atın, balıkların her iki yüzeyini de tuzlayın.
  3. Limonları 8 dilim olarak kesin.
  4. Airfryer’ı balık modunda çalıştırın ve 3-4 dakika ısınmasını bekleyin.
  5. Sıcak hazneyi ve balıkları fırça yardımıyla yağlayın.
  6. Hazneye önce limon dilimlerini yerleştirin.
  7. Her iki limon diliminin üzerine derisi yukarıda kalacak şekilde bir parça balık yerleştirin ve pişirme işlemine başlayın.
  8. Yaklaşık 7-8 dakika sonra balıkların üzeri kızarınca çıkarıp sıcak olarak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo