Pasta Con Cavolo

Pasta Con Cavolo
06 Ocak 2022

Makarna dendiğinde akla gelen İtalya'dan meşhur ve lezzetli bir tarif. Mantar, jambon ve lahana ile hazırlanan makarna hem sağlıklı hem de lezzetli. Malzemeleriniz hazırsa pasta con cavolo tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için balkabaklı makarnasalçalı makarna ve arabiata soslu makarna tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Pasta Con Cavolo için

Malzemeler

  • 375 gr penne makarna 
  • 1 adet soğan, ince doğranmış 
  • 227 gr mantar, dilimlenmiş
  • 45 ml zeytinyağı 
  • 6 adet jambon
  • 170 gr tavuk suyu 
  • 500 gr lahana, doğranmış 
  • 125 gr parmesan
  • Tuz ve karabiber
Pasta Con Cavolo

Nasıl Yapılır

  1. Bir tencerede tuzlu su kaynatın ve makarnaları haşlayın. Haşlanan makarna suyundan bir bardak ayırın ve kalan suyu süzün. 
  2. Bir tavaya yağ ekleyin, soğan ve mantarları ilave ederek kavurun. Jambonu ekleyerek 2 dakika daha kavurun. 
  3. Tavuk suyunu, tuz, karabiberi ve lahanayı ekleyin. Kaynama noktasına getirin. Lahana yumuşayana kadar pişirin. 
  4. Makarna, makarna pişirme suyu ve peyniri ekleyerek karıştırın. Malzemeler birbiriyle iyice karıştırdıktan sonra servis edin. 
  5. Afiyet olsun. 
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo