Hindi ve tavuk etlerini bir tencerede bol suyla haşlayın. Ayıklayıp didikleyin. Tereyağını bir tavada eritin.
Etleri ekleyerek 2 dakikadan fazla olmamak şartıyla orta ateşte soteleyin. Sertleşmemesine ve kızarmamasına özen gösterin. Soğuması için büyük bir kaseye alın.
Jambonu çok ince doğrayın. Etler soğuduğunda peynir, hindistancevizi, tuz, biber ve yumurtayı bir kaşıkla iyice karıştırıp kenara ayırın.
Yumurtaları çırpın. Una yavaş yavaş yedirerek tuzsuz ve yağsız bir hamur elde edin. Hamuru incecik açın.
5 cm genişliğinde uzun şeritlere ve sonra 5 cm’lik karelere bölün. Her parçanın içine bir çay kaşığı kadar malzeme koyup şekillendirerek kapatın. Hamurun yapışması için sık sık sütle ıslatın.
Bir tepsiye mutfak bezi serip üzerine un serpin ve kestiğiniz hamurları dizip kuruması için bırakın. Kuruduktan sonra da buzdolabında 4 saat kadar dinlendirin.
Büyük bir tencerede su kaynatın. Cappalettileri içine atın. Sık sık karıştırarak ağır ateşte 35 dakika pişirin. Ocaktan alıp süzün. Üzerine parmesan peyniri serpip servis yapın.
Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.
Teşekkür ederiz.