Tuzlu Waffle Üstü Poşe Yumurta

Tuzlu Waffle Üstü Poşe Yumurta
21 Şubat 2024

Zeyta’nın şefi Aleyna Akçay’dan brunch keyfiniz için nefis bir lezzet önerisi. Hollandez sos ve guacamole sos ile zenginleştirilen tuzlu waffle'ı sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Tuzlu Waffle Üstü Poşe Yumurta için

Malzemeler

  • 1 adet yumurta 
  • 1 yemek kaşığı sirke 
  • Su 

Waffle için

  • 1 su bardağı un 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 3 adet yumurta 
  • 1.5 su bardağı süt 
  • 1 bardak eritilmiş tereyağı 

Hollandez sos için 

  • 2 adet yumurta sarısı 
  • 150 g tereyağı 
  • 1 tatlı kaşığı sirke 

Ispanak için 

  • 5 yaprak ıspanak 
  • Tereyağı 

Guacamole sos için 

  • 1 adet avokado 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1/2 adet limonun suyu 
  • 1 adet taze soğan (İnce kıyılmış) 
  • Kişniş 
  • Karabiber 
Tuzlu Waffle Üstü Poşe Yumurta

Nasıl Yapılır

  1. Hollandez sos için bir tencerenin içine ısıya dayanıklı bir kase yerleştirip, kasenin yarısına gelene kadar su doldurarak kaynatın.
  2. Su kaynadıktan sonra yumurta sarılarını üstüne koyduğunuz kaseye alarak çırpın. Başka bir tavada tereyağını yanmamasına özen göstererek eritin. 
  3. Çırptığınız yumurtaların içine sirkeyi ve arkasından erimiş tereyağını ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Tuz ve karabiber ekleyerek servise hazır hale getirin. 
  4. Waffle için yumurta beyazları hariç tüm malzemeyi karıştırın. Yumurtayı ayrı bir kapta çırparak kabartın ve tüm malzemeleri birleştirin.
  5. Waffle hamurunu bir kepçe yardımı ile önceden ısıtılmış ve tereyağ sürülmüş makinenize dökün. Makineniz yoksa aynı işlemi tavada da yapabilirsiniz. 
  6. Yumurta için bir tencereye yarısını geçecek şekilde su koyup üzerine sirke ekleyerek kaynamaya bırakın.
  7. Su kaynarken şeklini kaybetmeyecek şekilde yumurtanızı bir kase içine kırın.
  8. Kaynayan suyun altını kısın, bir kaşık yardımı ile dairesel hareketler yaparak girdap oluşturun ve kaseye kırdığınız yumurtayı dikkatli bir şekilde suyun içine bırakın. 5 dakika pişirdikten sonra alın. 
  9. Ispanakları küçük küçük doğrayarak tereyağında tuz ve karabiber ile kavurun. 
  10. Guacamole sos için avokadoyu çatal yardımı ile ezip tüm malzemeleri ekleyerek iyice karıştırın. Tabağınıza önce waffle’ı ardından kavrulmuş ıspanağı koyun.
  11. Daha canlı bir görüntü vermek için kavrulmuş ıspanakların üzerine çiğ ıspanak yerleştirin. Üzerine Hollandez sosunuzu dökün.
  12. Guacamole sosu ayrı bir kasede tabağınızın yanına ekleyin. Dilerseniz taze soğan, kuru et veya mozerella peyniri ile tabağınızı süsleyebilirsiniz.
Yorumlar
avatar
Bonbon çiki YORUM 21 Şubat 2024, 19:49
Harika ancak yapamadım!

Benzer Tarifler

Lezzet Logo