Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve ince halkalar şeklinde doğrayın. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp patlıcanları kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp yağını çektirin.
Biri büyük diğeri küçük 2 marul yaprağını iç içe yerleştirip servis tabaklarına dizin.
Taze soğanın yeşil kısımlarını iri iri doğrayın. Beyazpeyniri küp küp kesin. Fesleğeni yıkayıp yaprak yaprak ayırın.
Sızma zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kâsede karıştırın. Marulların üzerine patlıcan dilimlerini, beyaz peyniri ve fesleğen yapraklarını yerleştirin.
Zeytinyağlı sosu üzerine gezdirerek dökün. Tane kırmızıbiberleri havanda kırın. Salatanın üzerine serpiştirip servis yapın.
Teşekkür ederiz.