Kiraz Sapı Çayı

Kiraz Sapı Çayı
04 Eylül 2024

Tatlıların içerisinde sık sık yer verilen kirazı, bu kez farklı bir tarifte kullanıyoruz. Diyet listelerinde yer verilen ve faydaları saymakla bitmeyen kiraz saplarını artık çöpe atmıyoruz. Bunun yerine biriktirip kuruttuktan sonra çay yapımında kullanıyoruz. Eğer elinizde kurutulmuş kiraz sapı yoksa, aktardan da temin edebilirsiniz. Doğal bir idrar söktürücü olan kiraz sapı çayı, böbreklerdeki iltihapların temizlenmesini de sağlıyor. Bununla birlikte vücuttaki toksinlerin atılmasını sağladığı için, detoks yapımında da kullanılan malzemelerden biridir. Sakinleştirici özelliği olduğu için, stres ve uykusuzluk gibi problemleri de azaltır. Aynı zamanda cilt üzerinde oluşan siyah nokta ve sivilcelere karşı da etkilidir. Bu mucizevi meyvenin saplarını kuruttuysanız, kiraz sapı çayı nasıl yapılır sorusu için tarife geçebiliriz.

Önemli Not: Kiraz sapı çayının bilinçsizce kullanılması çok sakıncalıdır. Başta karaciğer yetmezliği olmak üzere birçok sağlık problemine yol açabilir. Kiraz sapı çayını tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışın. Doktorun onaylamadığı hiçbir bitkisel ürünü kullanmayın.

Kiraz Sapı Nasıl Kurutulur?

  • İlk olarak kirazları saplarından ayırın.
  • Kiraz saplarını tepsiye veya temiz bir örtü üzerine serip yayın.
  • Güneş gören bir alanda kiraz saplarını iki gün boyunca bekletin.
  • Kiraz sapları kuruduktan sonra hava almayan temiz cam kavanozlara koyarak kapağını kapatın. Dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

1 Bardak Kiraz Sapı Çayı Kaç Kalori?

Kiraz sapı çayının bir bardağı, yalnızca 1 kaloridir.

Kirazları sade bir şekilde tüketmek istemiyorsanız, nefis kirazlı pasta ve ev yapımı kiraz reçeli tariflerinde değerlendirebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kiraz Sapı Çayı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 2 tutam kurutulmuş kiraz sapı çayı
Kiraz Sapı Çayı

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle bir cezve içerisine 2 bardak suyu ekleyin.
  2. Üzerine kurutulmuş kiraz saplarını ilave edin ve yaklaşık 8-10 dakika kaynatın.
  3. Kaynayan çayı süzdükten sonra ılıması için bir kenarda bekletin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Kiraz saplarını mevsiminde tükettikten sonra kendiniz kurutup saklayabilirsiniz. Dilerseniz de aktardan temin edebilirsiniz.
  • Çayınızın içerisine tarçın ve karanfil gibi baharatlar ekleyerek tüketebilirsiniz.
  • İçerisine kurutulmuş kiraz ya da taze kiraz atarak hem daha faydalı hale getirebilir, hem de saha lezzetlendirebilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo