Kabak Bastı

Kabak Bastı
18 Nisan 2024

İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Büşra Kiş'ten nefis bir tarif. Düşük kalorisi ve az malzemesiyle çok sevilen kabak bastıyı, ana yemek olarak sunabilirsiniz. Listedeki malzemeler hazırsa, kabak bastı yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak beli bağlı ve kabak çiçeği dolması tarifine de göz atın. Daha fazlası için kabaklı tarifler sayfamıza göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 10 Kişi Kaydetti
Kabak Bastı için

Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 2 adet domates
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak 
  • 30 gr domates salça
  • Dereotu (isteğe göre)
  • Fesleğen  
Kabak Bastı

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle kabaklar küp şeklinde doğranır.
  2. Bir tencereye yağ, soğan ve sarımsaklar alınır.
  3. Soğan ve sarımsak kavrulur.
  4. Soğanların rengi pembeleşmeye başladığında üzerine salça eklenir.
  5. Daha sonra doğranmış kabaklar eklenir ve baharat ile tatlandırılır.
  6. En son fesleğen ilave edilir ve üzerine biraz su eklenerek pişmeye bırakılır. 
  7. Hazırlanan kabak bastı, dereotu serpiştirilerek servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo