2 yemek kaşığı yulaf unu (Glütensiz olması için karabuğday unu veya glütensiz yulaf unu kullanabilirsiniz)
Antioksidan Brownie
Nasıl Yapılır
Fırını 180 derecede fansız olacak şekilde ayarlayın.
Pancarları soymadan haşlayın (Buharda haşlayabilirsiniz). Haşladıktan sonra kabuklarını soyun.
Çikolatayı benmari usulü eritin.
Haşlanmış pancarları ve keçiboynuzu özünü blender’da püre olana kadar çekin.
Yumurta ve vanilya esansını mikser ile çırpın. Pancar püresi, eritilmiş çikolata ve kabartma tozunu ilave edip çırpın. Kakaoyu ilave edip tekrar çırpın.
Keçiboynuzu unu ve yulaf ununu da ekleyip son kez çırpın. Yağlı kağıt serili kare fırın kabına yayın ve üzerini düzleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin ve 1 gece buzdolabında dinlendirip servis yapın.
Teşekkür ederiz.