Gözleme

Gözleme
29 Nisan 2024

Kahvaltı ve çay saatlerinin gözdesi olan gözlemeyi günün her saatinde tüketebilirsiniz, hazır yufka yerine el açması lezzetlli bir gözlemeye kim hayır diyebilir ki? hazırladığınız el açması hamurunuzun içerisini dilediğiniz malzemler ile pişirmek sizin elinizde, gelelim gözlemenin yapımına;

1 porsiyon el açması gözleme kaç kalori?

1 porsiyon el açması gerçek gözleme 282 kaloridir.

Oldukça lezzetli olan tahinli gözleme tarifine de göz atabilirsiniz

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Gözleme için

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ 

İç harcı için;

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 su bardağı lor peyniri
  • 1 demet ince kıyılmış maydanoz 
Gözleme

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir kabın içerisine un ilave edip ortasını çukur yapıp içerisine sıvı yağ, tuz ve ılık su ekleyin.
  2. Hamuru elinizle yoğurmaya başlayın.
  3. Ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurduğunuz hamuru eşit miktarlarda bezelere ayırıp üzerini temiz bir bez ile örtüp 10 dakika dinlendirmeye bırakın.
  4. Unlanmış tezgahta bezeleri teker teker oklava yardımıyla tabak büyüklüğünde ince bir şekilde açın.
  5. Bir kasede lor, kaşar peyniri ve maydanozu harmanlayın.
  6. Hamurun ortasına peynirli harcı yayın hamurun fazla kısmını bıçak ile kesin.
  7. hamuru dört bir yandan katlayarak birleşim yerleinden açılmaması için yağlayın.
  8. Az yağlanmış sıcak tavaya gözlemeyi koyun ve arkalı önlü pişirmeye başlayın.
  9. Tüm gözlemelere aynı işlemi uygulayın ve servise hazır hale getirebilirsiniz, Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Naneli ayran ya da sıcak bir çay ile eşlik edebilirsiniz.

Püf Noktası

Gözlemeleri yapışmaz teflon tavada pişirlmelisiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo