Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suda durulayıp iyice süzün. Soğanı kıyın.
1 kaşık margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Eti ilave edip kavurun. Yarım su bardağı su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Soya filizi, soya sosu, sirke ve tuzu ekleyin. Birkaç kez karıştırıp ateşten alın.
2 kaşık margarini başka bir tencerede eritip pirinci ekleyin. Pirinçler şeffaflaşıncaya dek kavurun. 2.5 bardak suyu ekleyip kapağını kapatın.
Kaynayınca ateşi kısın, suyunu çekinceye kadar pişirin. Hazırladığınız soyalı sosu ekleyip harmanlayın. Üzerini kağıt havlu ile kapatıp 10-15 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.
Dilerseniz, pilav tariflerine göz atarak yeni ve farklı tatlar deneyebilirsiniz. Nohut ve bulgur ile hazırlanan firik pilavı tarifini de listenize ekleyin.
Şefin Yorumu :
PÜF NOKTASI
Pilavın tane tane olması için; tuzlu ve limonlu sıcak suda en az yarım saat bekletmelisiniz. Daha sonra tel süzgece alıp nişastası gidinceye kadar akar suyun altında yıkayın.
Teşekkür ederiz.