Şehrazat Tatlısı
Peynirli toplar için
Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın...
Ispanakları yıkayın. Soğanlar ve sarımsakları temizleyip kıyın. Patatesi soyup rendeleyin.
Mısırözü yağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Rendelenmiş patates ve kıyılmış ıspanakları ilave edip kavurmaya devam edin. Sıcak tavuk suyunu ekleyin. Çorbanın suyu iyice yoğunlaşıncaya kadar pişirin.
Ocaktan alıp tuz ve muskat ile tatlandırın.Peynirler, pulbiber ve oda ısısında eritilmiş tereyağını karıştırın. Fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayıp top şekli verin.
Çorbayı kaselere paylaştırın. Peynirli topları ilave edin. Sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.