Havuçlu Çorba

Havuçlu Çorba
10 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Havuçlu Çorba için

Malzemeler

  • 700 gr havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • Birkaç dal taze kekik
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 soğan
  • 700 ml tavuk suyu
  • 6 yemek kaşığı krema
  • Tuz
  • Karabiber
Havuçlu Çorba

Nasıl Yapılır

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Havucun kabuklarını soyup iri doğrayın ve fırın kabına alın. Zeytinyağının yarısı, kabuklu sarımsak ve kekik yapraklarını ekleyin. Tuz, karabiber serpiştirip fırında 45-50 dakika pişirin. Tereyağı ile kalan zeytinyağını tencereye alın ve ısıtın. Küp doğranmış soğanı ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin. Pişen sarımsakların kabuklarını soyup havuçlar ile birlikte ekleyin. Tavuk suyunu ekleyin ve 10 dakika kaynamaya bırakın. Kaynayınca çorbayı blender’dan geçirin. 5 yemek kaşığı krema ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Çorbayı kaselere paylaştırıp kalan kremayı üzerine gezdirin. Taze kekik ile süsleyip sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo