Havuçlu Şehriye Çorbası

Havuçlu Şehriye Çorbası
19 Nisan 2024

Havuç, rönensans dönemine kadar yalnızca sarımsı, dışı sert, içi odunsu bir kökten oluşan, rağbet gören sebzeler arasında değil, diğer “bayır turpları”ndan sayılan havuç, bugünkü itibarına ve görünümüne 19. yüzyıldan sonra kavuştu. Zaman içinde iyileştirildi, pazarlarda yerini aldı. Fransa’da patatesten sonra en çok tüketilen havuç, ülkemizde de tüketimi en fazla olan sebzeler arasında yerini alıyor. Şeker, mineral tuzlar, vitaminler özellikle de A vitamini ve pektin açısından zengin yapıya sahip havuç, ayrıca karoten de içeriyor.

Şehriye çorbası ise sağlık ile eşleştirilmiş, lezzetli çorbalardan biridir. Havuçlu şehriye çorbası  yerine terbiyeli şehriye çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Havuçlu Şehriye Çorbası için

Malzemeler

  • 1 havuç
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 15 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Havuçlu Şehriye Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı küp şeklinde doğrayıp ayçiçeği yağında pembeleşinceye kadar kavurun. 
  2. Tereyağını ekleyip eritin. Un ilave edin ve 1-2 dakika kavurun.
  3. Sıcak su ile rendelenmiş havucu ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. 
  4. Tel şehriyeleri ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın.
  5. Çorbayı servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirdikten sonra servis yapın.
Püf Noktası
  • Dilerseniz arpa yerine tel şehriye de kullanabilirsiniz.
  • Çorbanın aromasını arttırmak için bir parça tavuk bulyon veya didiklenmiş tavuk eti ilave edebilirsiniz.
  • Çorbayı çeşitlendirmek için kavrulmuş soğan dilimleri ekleyebilirsiniz.
  • Aromasından hoşlanıyorsanız pişirmenin son 5 dakikasında ince kıyılmış maydanoz ekleyerek aroma ve lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Servis etmeden önce limon suyu ve maydanoz serpmeyi unutmayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo