Balkan Çorbası

Balkan Çorbası
01 Eylül 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Balkan Çorbası için

Malzemeler

  • 4 patates
  • 1 havuç
  • 1 kereviz
  • 200 gr piliç pirzola but
  • 7 su bardağı su
  • 2 soğan
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 salatalık turşusu
  • Yarım su bardağı turşu suyu
Balkan Çorbası

Nasıl Yapılır


Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.

Kereviz, havuç, patates ve soğanı soyup küp şeklinde doğrayın. Tavuk etini bir tencereye alın. 2 bardak su ekleyip 15 dakika pişirin. Eti süzüp haşlama suyunu saklayın. Tavuk etini tel tel ayırın.

Bir tencerede sıvıyağı kızdırıp soğanları kavurun. Un ekleyip bir miktar daha kavurun. Kalan su, haşlama suyu ve sebzeleri ekleyip pişirin.

Salatalık turşusunu küp şeklinde doğrayın. Bir kapta yumurta sarısı ile turşu suyunu çırpın. Karışımı tencereye ilave edip karıştırın. Turşu ve tavuk etini ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo