Pilavı tencerede veya pilav pişiricide pişirebileceğiniz gibi mikrodalga fırında da pilav pişirerek kendinize zaman kazandırabilirsiniz. Mikrodalgada hem kahverengi hem de beyaz pirinci birkaç dakika içinde pişirebilirsiniz. Pilavınızı pişirdikten sonra biraz lezzet katın ve servis yapın.
Pirincinizi ve Suyunuzu Karıştırmak
- Pirincinizi durulayın. Kullandığınız pirinci musluğun altında durulayın. Bir kevgir veya benzeri bir cihaz kullanarak durulayın. Pirinci duruladıktan sonra, fazla suyu çıkarmak için süzgeci hafifçe sallayın.[1]
- Kesin oranlar için paketinizi kontrol edin. Pirinç, pişirmeden önce suyla birleştirilir, ancak kesin oranlar değişir. Kaba pirinç-su oranını bulmak için paketinizin talimatlarını kontrol edin. Genel olarak, çoğu pirinç, bir kısım pirince iki kısım su gerektirir.[2]
- Pirincinizi ve suyunuzu mikrodalgaya uygun bir tabağa ekleyin. Seçtiğiniz yemeğin mikrodalgaya koymak için güvenli olduğundan emin olun. Yemeğin üzerinde bir yerde yazmalı. Bir yemeğin mikrodalgaya uygun olup olmadığını anlayamıyorsanız, güvenli olması için farklı bir tabak kullanın. Hem pirinci hem de suyu tabağa koyun.
Pilav Mikrodalgada Nasıl Pişirilir?
- Pirinci yüksek ısıda mikrodalgaya koyun. Mikrodalgayı sahip olduğu en yüksek ısı ayarına getirin. Pirinci 10 dakika mikrodalgada pişirin. Mikrodalgada pişirirken pirincin üzerini kapatmayın.
- Düşük ısıda mikrodalgaya devam edin. 10 dakika geçtikten sonra mikrodalgayı düşük ısıya getirin. Pirinci 15 dakika kısık ateşte mikrodalgada pişirmeye devam edin. Pirinci açık bırakın.
- Çatalla pilavınızı kabartın. Son 15 dakika piştikten sonra pilavınız yenmeye hazır olmalıdır. Bir çatal alın ve biraz doku vermek için pirinci hafifçe kabartın.
Pilavınızı Tatlandırın
- Geleneksel tuz, karabiber ve tereyağını tercih edin. Klasik bir tat için pirincinize bir tutam tuz ve karabiber ile bir kaşık tereyağı karıştırabilirsiniz. Tereyağı, pirinci pişirmeden önce suya eklenebilir veya pirinç piştikten sonra eritilebilir.
- Pirince diğer yemeklerden baharat ekleyin. Başka bir şey için garnitür olarak pirinç yapıyorsanız, o yemeğin baharatlarından ödünç alın ve pirince karıştırın. Bu, pirince lezzet katacak ve ne pişiriyorsan onunla iyi eşleşmesine yardımcı olacak.
- Su yerine tavuk veya sebze suyu kullanın. Pilav pişerken lezzet katmak istiyorsanız sade su yerine tavuk veya sebze suyunu tercih edin. Çok fazla tavuk suyu veya su kullanmak bazen pirincin tadını nişastalı yapabilir, bu nedenle pirincinize lezzet katmak için 50/50 sebze/tavuk suyu ve su karışımını tercih edin.
Şunlara da göz atın;
- Pilav tarifleri
- Pilav ve makarna tarifleri
- Kişi sayısına göre pilav ölçüleri
- Pirinç pilavı yanına ne gider?