Makarna Salatası Neden Taze Makarnadan Yapılmaz?

Makarna salatası kalabalık sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Sıcak ya da soğuk olarak servis edilebilir. Sizlere makarna salatası neden taze makarnadan yapılmaz anlattık. İşte, neden makarna salatası taze makarnadan yapılmaz:
Makarna Salatası Neden Taze Makarnadan Yapılmaz?
11 Mayıs 2023, 16:10

Taze makarna pek çok şeye iyi gelir ama makarna salatası ne yazık ki bunlardan biri değil. Taze makarna en iyi haliyle tencereden sıcak olarak servis edilir ve carbonara, pesto ve hatta makarna aglio e olio gibi basit bir temel yemek için harikadır. Ne yazık ki, taze makarnayı bu durumlarda mükemmel yapan tam özellikler, onu makarna salatası için uygun hale getirmez.

Makarna salatası, soğumaya dayanacak ve sos veya mayonez gibi daha ağır çeşnilere dayanacak sağlam makarna gerektirir. Taze makarna, özellikle sosta veya yağda marine edilecekse, uzun süre soğutmaya dayanamayacak kadar hassastır. Taze makarna zaten çok fazla nem içerdiğinden, ilave nemin varlığı onun lapaya dönüşmesini hızlandıracaktır. Ayrıca, daha küçük şekilli taze makarna yapabilirsiniz, ancak en popüler şekiller daha uzun tarafta olma eğilimindedir. Makarna salatanızda en son ne zaman linguine, tagliatelle veya fettuccine kullandınız?

Konuklara taze makarna yapmak ve servis etmek ne kadar ödüllendirici olsa da, makarna salatası için gidilecek yolun olmadığı açıktır. Neyse ki sizin için pek çok başka seçenek var. Makarna salatasında işe yarayan pek çok farklı boyut ve şekilde kutulu makarna vardır - işte makarna salatası için en çok işe yaradığını düşündüğümüz. Ancak, tabağınızda dağılmayacak başarılı bir makarna salatası hazırlamak için gerekli ortak özelliklere sahipler.

makarna salatası

Kısa, Sağlam, Kutulu Bir Makarna Kullanın

Makarna salatası söz konusu olduğunda, buzdolabında birkaç saat pişirilip soğutulmuş sağlam bir kutu makarna kullanmak en iyisidir. Bu soğuma süresi, fazla nemin kurumasını sağlar ve bu, daha sonra pansuman uygulandığında işe yarar. Nem eksikliği, sosun kasenin dibinde bir havuzda toplanması yerine makarnaya yapışmasına yardımcı olur. Makarnanın, sosun gizlice girebileceği küçük cepler oluşturan çıkıntılara veya girdaplara sahip olması da yardımcı olur. Bu nedenle penne, farfalle, fusilli, orecchiette gibi makarnalar çok sık kullanılmaktadır. Kalıp kaba dokulu sırtlar oluşturduğundan, bronz kalıp kesimli makarnalar da burada harikadır.

Kutulu makarna, pişirildikten sonra da şeklini koruyacak kadar sağlamdır. Bu, çoğu ticari makarnada yumurta bulunmamasından kaynaklanmaktadır. Yumurtaların atlanması, makarnanın kurumasını kolaylaştırır. Daha sağlam makarna, kaybolmadan veya dağılmadan diğer malzemelere dayanabilir. Sadece makarnanızı biraz az pişirdiğinizden emin olun. En iyi kutulu makarna bile çok uzun süre pişirilirse dağılır.

Daha küçük şekilli makarnaların karıştırılması ve servis edilmesi de daha kolaydır ve diğer salata malzemelerinin kendi başlarına sahip olduklarından daha fazla uzamasını sağlayabilirler. O yüzden yumurtaları ve unu bir kenara bırakın ve bunun yerine kilerinizin arkasındaki kutulu makarnayı alın.

Şunlara da göz atın;

  1. Makarna tarifleri
  2. Makarna haşlamanın püf noktaları
  3. Makarna makinası nasıl temizlenir?
  4. Taze makarna nasıl saklanır?
  5. Makarna nasıl baharatlanır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo