Granola Nasıl Yenir Diyenlere 16 Nefis Granola Tarifi

Granola nasıl yenir? Evde granola nasıl yapılır? Granola yapımında hangi malzemeler kullanılır? İşte, evde kolayca yapabileceğiniz pratik, fit ve sağlıklı 16 nefis granola tarifi:
Granola Nasıl Yenir Diyenlere 16 Nefis Granola Tarifi
13 Mayıs 2024, 15:07

Yulaf, bal, fındık, muz, karabuğday, pirinç ve esmer şeker gibi malzemelerden oluşan granola, hem kahvaltılık, hem de atıştırmalık bir yiyecektir. Tatlandırmak için kuru üzüm, meyveler, hurma ve çikolata gibi farklı malzemeler eklenebilir. Eğer granolanın içerisinde keten tohumu kullanılıyorsa, sindirim sistemini iyileştirmesi için tüketilebilir. Kalorisi yüksek, saklaması kolay, hafif ve besleyici bir besin olduğu için, özellikle spor yapan kişiler tarafından tercih edilir. Bazı granola türleri vücuda enerji vermesiyle de bilinir. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz 16 nefis granola tarifi:

Granola Nasıl Yenir?

Granola genellikle kahvaltılarda ve ara öğünlerde tüketilir. Granolayı aşağıda bahsettiğimiz şekillerde yiyebilirsiniz;

  1. Granolayı tek başına atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.
  2. Granolayı soğuk süt veya yoğurt ile karıştırarak yiyebilirsiniz.
  3. Granolayı sıcak sütle pişirmeniz gerekmez. Buzdolabından çıkardığınız soğuk sütü üzerine ekleyerek yiyebilirsiniz.
  4. Granolayı, smoothie ve bowl yapımında kullanabilirsiniz.
  5. Granolayı yoğurtla birlikte tüketecekseniz, içine çilek, yaban mersini, böğürtlen gibi taze meyveler ekleyebilirsiniz.
  6. Granolayı, farklı tariflerin içine ekleyerek kullanabilirsiniz.
  7. Granolayı dondurma ile karıştırarak tüketebilirsiniz.
  8. Granolayı, smoothie gibi içeceklerin üzerine serpiştirerek tüketebilirsiniz.


  1. Karabuğday Granola


Kan basıncını dengelemesiyle bilinen karabuğdayı, bu kez granola yapımında kullandık. Fındık, yulaf, kuru meyveler ve karabuğday ile hazırlanan bu granola, bal veya agave ile tatlandırılır.


  1. Ballı Çıtır Granola


Yulaf ezmesi, badem, kurutulmuş yaban mersini, elma püresi ve ay çekirdeği ile hazırlanan bu granola, bal ve pekmez ile tatlandırılır. Hazırlanan granolalar soğuduktan sonra süt veya yoğurt ile servis edilir. 


  1. Kuru Meyveli Granola Bar


Kabak çekirdeği, keten tohumu, kurutulmuş kayısı, yaban mersini ve bal ile hazırlanan bu granola, vücuda enerji vermesiyle bilinir. Ilıkken parçalar halinde kesilen granolalar, okula, işe veya spora rahatlıkla götürülebilir.


  1. Çikolata Parçacıklı Granola Topları


Granolayı atıştırmalık olarak sunmak için, yulaf ezmesi, fıstık, kabar çekirdeği, ceviz ve vegan çikolata ile kolayca hazırlayabilirsiniz. Vegan ve vejetaryen menülerine uygun olan bu tarif, ortalama 1 saatte hazırlanır.


  1. Kuruyemişli Dutlu Granola


Kuruyemiş ve kuru meyvelerle hazırlanan dutlu granola, hurma ile tatlandırılır. Hazırlaması 20, pişirmesi ise yaklaşık 30 dakika süren kuruyemişli dutlu granolanın porsiyonu, ortalama 230 kaloridir.


  1. Ev Yapımı Çıtır Granola


Okurumuzdan gelen çıtır granola, yulaf, pekmez, tahin, susam ve fındık ile hazırlanır. Soğuduktan sonra süt veya yoğurdun içerisine eklenebilen çıtır granola, ortalama 25 dakika içinde sofralardaki yerini alır.


  1. Yoğurtlu Granola


Uzm. Dyt. Şebnem Kandıralı'nın tarifi olan yoğurtlu granola, diyabet hastaları için sunulmuştur. Yoğurt, yaban mersini, ahududu, yulaf ve keten tohumu ile hazırlanan bu tarif, 10 dakikada hazırlanır ve afiyetle tüketilir.


  1. Fırında Granolalı Greyfurt


Granolayı sade bir şekilde tüketmek istemeyenler için, hem şık sunumlu, hem de lezzetli bir önerimiz var. Yalnızca 6 malzemeden oluşan granolalı greyfurtu, 40 dakikalık pişirme süresinin ardından sunabilirsiniz.


  1. Kıtır Granola


Karabuğday, hurma, ceviz, badem ve zencefil ile hazırlanan kıtır granola, hem besleyici, hem de doyurucu bir tariftir. Uzun süre tokluk hissi veren kıtır granolaları, cam kavanozlarda muhafaza edebilirsiniz.


  1. Granola


Yulaf, badem, elma püresi ve bal ile hazırlanan bu tarif, 30-35 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır. Granolayı hazırlayıp soğuduktan sonra yoğurt ile karıştırarak tüketebilirsiniz.


  1. Çikolata ve Fındıklı Granola


Yulaf, kavrulmuş fındık, kanola yağı ve meyve püresi ile hazırlanan fındıklı granola, hem sütlü, hem de bitter çikolata ile tatlandırılır. Hazırlanan granola, soğuk süt eşliğinde servis edilir.


  1. Şekersiz Çilekli Granola


Çilek, yulaf, süt, bal ve keten tohumu ile hazırlanan çilekli granola, şekersiz olduğu için diyet listelerinin ara öğünlerinde tüketilebilir.


  1. Bademli Kayısı Bar


Yalnızca 5 malzemeden oluşan bademli kayısı bar, en lezzetli atıştırmalıklardan biridir. Bir porsiyonu yaklaşık 200 kalori değerinde olan bademli kayısı bar, spor öncesinde afiyetle tüketilebilir. 


  1. Bal kabaklı ve Yulaflı Bar


Yulaf kepeği, bitter çikolata, bal kabağı, keten tohumu ve kabak çekirdeği ile hazırlanan yulaflı bar, uzun süre tokluk hissi verir. Hazırlanan yulaflı barlar, dilimlenerek servis edilir.


  1. Erikli Enerji Barları


Anjelik eriği, akçaağaç şurubu, yulaf ve badem unu ile hazırlanan enerji barlar, adından anlaşılacağı üzere vücuda enerji vermesi amacıyla tüketilir. Özellikle iş molalarında ve spordan sonra tüketilmesi önerilir.


  1. Ev Yapımı Protein Bar


Hurma, kuru kayısı, badem sütü ve fıstık ezmesi ile hazırlanan protein bar tarifi, Beslenme Koçu Anıl Ercan'dan geliyor. Özellikle veganlar için sunulan bu tarif, protein bakımından zengindir.


Şunlara da göz atın;

  1. Yulaflı tarifler
  2. Glutensiz tatlı tarifleri
  3. Muffin tarifleri
  4. Sağlıklı smoothie tarifleri
  5. Şık sunumlu ikramlıklar
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo