Ravioli, ince makarna hamuruna kaplanmış bir makarna türüdür. Mantı ile benzerlik gösteren ravioli hamurunun içine, genellikle peynir ve sebzeli harç doldurulur. Genelde et suyu veya sos eşliğinde servis edilir. İtalyan mutfağıyla özdeşleşen bu yemek, küçük porsiyonlar halinde sunulur. İç harcında isteğe göre farklı malzemeler kullanılabilir. İtalyan mutfağından nefis mi nefis ravioli tariflerini deneyebilir, bu özel lezzeti sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
Orijinal tariflerden biri olan ricotta peynirli ravioli, hafif tadı ve aromasıyla İtalyan mutfağını keşfetmenizi sağlar. Kiraz domates ile birlikte sunulur.
Parmesan, ricotta peyniri ve kabak ile hazırlanan ravioli, hafifliğiyle akşam yemeğinde sunabileceğiniz lezzetlerden biridir. Krema ve toz biberli sos eşliğinde sunabilirsiniz.
Beyaz peynir ve maydanozlu iç harç ile hazırlanan peynirli ravioli, domatesli sarımsaklı sos eşliğinde sunulur. Mutlaka denemeniz gereken tariflerden biridir.
Lor peyniri ve bal kabağıyla hazırlanan ravioli, kremalı sos eşliğinde servis edilir. Aroma katmak için, muskat rendesi kullanabilirsiniz.
Çipura veya levrek balığıyla hazırlanan ravioli, sarımsak ve parmesan peyniri ile zenginleştirilir. İsteğe göre sosla birlikte servis edebilirsiniz.
Şef Claudio Chinali'dan mutlaka denemeniz gereken bir tarifle karşınızdayız. Yapımında 4 farklı peynir kullanılan ravioliyi, trüf mantarı ile zenginleştirebilirsiniz.
Ahtapot, midye ve kalamar gibi deniz mahsulleriyle zenginleştirilen ravioli, kıymalı iç harç ile hazırlanır. Bol malzemesiyle yeni tatlar keşfetmek isteyenlerin favorisidir.
Bezelye ve adaçayıyla hazırlanan ravioli, roka ve peynir ile zenginleştirilir. Roka yapraklarıyla birlikte servis edilir.
İç harcı kıyma ile hazırlanan bu ravioli, hem doyurucu, hem de lezzetli tariflerden biridir. Üzerine maydanoz serpiştirebilirsiniz.
Tatlı bir ravioli hazırlamak isteyenler, beyaz ve bitter çikolata dolgulu, frambuaz soslu çikolatalı ravioliyi tercih edebilir.
Şunlara da göz atın;