19. yüzyılda Kanada ve ABD'de ortaya çıkan brownie, bir çeşit çikolatalı kektir. Yapımında tereyağı, un, bitter çikolata ve şeker kullanılır. Günümüzde çok sevilen ve sık sık tüketilen brownie, hafif nemli ve ıslak yapısıyla çikolataseverlerin vazgeçilmezidir. Özellikle kahvenin yanında sunulan brownie, farklı meyve ve çikolata türleriyle tatlandırılır. Dilerseniz, misafir ağırlarken yapabileceğiniz birbirinden lezzetli brownie tariflerini birlikte keşfedelim.
8 Aralık 'Dünya Brownie Yeme Günü'' ne özel kendinize bu lezzetli tariflerde birini yapabilirsiniz.
Gerçek brownie tarifi için sizi böyle alalım. Yalnızca 6 malzemeden oluşan brownie'yi pişirdikten sonra oda sıcaklığında dinlendirin. Bir fincan kahve eşliğinde sunabilirsiniz.
Okurumuzdan gelen bu tarif, bitter ve sütlü çikolata karışımından oluşur. Aralarında böğürtlen ve fındık kullanılır. İsteğe göre farklı meyvelerle süslenebilir.
Kek ve pasta çeşitlerinde muz kullanmaktan vazgeçemeyenler için de bir tarifimiz var. İç dolgusunda muz dilimleri kullanılan muzlu brownie'yi çok seveceksiniz.
Beyaz çikolata ve böğürtlen ile tatlandırılan brownie, farklı tatlar denemek isteyenlerin favorisidir. Üzerini brownie ve benmari usulü eritilmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.
Kakao ve ceviz ile zenginleştirilen kakaolu brownie, misafir ağırlarken sunabileceğiniz tariflerden biridir. Ufak kağıtlara sararak daha şık bir şekilde servis edebilirsiniz.
Brownie ile nefis bir cheesecake hazırlamaya ne dersiniz? Labneli peynir kreması ile çok sevilen bu tatlı, hafifliği ile damaklarda iz bırakacak niteliktedir.
Gluten hassasiyeti olanlar için badem unu ve hindistan cevizi ile hazırlanan nefis glutensiz brownie tarifini sunuyoruz. Porsiyonu yaklaşık 320 kalori olan glutensiz brownie, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.
Yağsız ve şekersiz bir şekilde hazırlanan peppy brownie, çikolata sosu eşliğinde sunulur. Çikolata sosunu süt ve bitter çikolata ile kendi ellerinizle hazırlayabilirsiniz.
Türk kahvesi ve kestane ile aromalandırılan kestaneli brownieyi mutlaka defterinize ekleyin. Üzerini krem şanti ve kestane şekeri ile süsleyebilirsiniz.
Limon sosu ile hem ekşi, hem de tatlıyı bir arada denemeye ne dersiniz? Hazırladığınız limonlu brownie'yi, nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
Siyah fasulye ve kakao ile hazırlanan brownie, özellikle un kullanmak istemeyenlerin favorisidir. Hafif ve lezzetli bir tada sahiptir.
Kakao ve ceviz ile hazırlanan kırmızı kadife brownie, hem rengi, hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır. Özel günlerde sunabileceğiniz nefis tariflerden biridir.
Okurumuzdan gelen oreolu brownie, hem oreo bisküvisi, hem de çilek ile zenginleştirilir. Ilık bir şekilde servis edilir.
Meksika fasulyesi, elma suyu, bitter ve beyaz çikolata ile hazırlanan unsuz brownie, tariflerinde un kullanmak istemeyenler için idealdir.
Şunlara da göz atın;