Nohutlu İmam Bayıldı

Nohutlu İmam Bayıldı
15 Kasım 2022

Patlıcan severler için Çiğdem Seferoğlu’dan mükemmel bir lezzette imam bayıldı tarifi.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Nohutlu İmam Bayıldı için

Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcanı
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet büyük boy Çanakkale domates (Küp küp doğranmış)
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 su bardağı nohut (Haşlanmış)
  • 1/2 demet Frenk maydanozu
Nohutlu İmam Bayıldı

Nasıl Yapılır

  1. Bostan patlıcanları ortadan ikiye bölerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın ve üzerinde tuz ile zeytinyağı gezdirerek fırınlayın.
  2. Ayrı bir tencerede soğanı kavurduktan sonra domatesi ekleyerek pişirin ve haşlanmış nohutu ekleyin.
  3. Patlıcanların ortasına nohutlu harçtan doldurun ve servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo