Karides sevilen en sık tüketilen kabuklu deniz ürünlerinden biridir. Her zaman elinizin altında bulundurulacak mükemmel bir malzemedir. Sadece pişirmesi hızlı ve kolay olmakla kalmıyor, aynı zamanda karidesleri kişiselleştirebileceğiniz şekillerde pratik olarak sınırsız. Buzdolabında saklanan çiğ karidesler yalnızca bir ila iki gün boyunca pişirilip yenilebilir durumda kalacak. Bu kısa süre nedeniyle karidesinizin tadını hemen çıkaramayacaksanız, tazelik ve kalite açısından onu dondurucuda saklamanız önemlidir. Ancak gelecekteki kendinize bir iyilik yapmak istiyorsanız, karidesleri bir kaba koyup dondurucuya atamazsınız. Optimum depolama için, öncelikle karidesleri bir fırın tepsisinde tek bir katman halinde donduracak şekilde ayarlamak isteyeceksiniz. Bu, karidesinizin dondurucuda dev bir donmuş kümeye dönüşmesini önler.
Karidesinizin birlikte donmuş olduğunu bulmak, onu pişirmeye gittiğinizde keşfetmek isteyeceğiniz son şeydir. Korkunç buz yığınını ayırmak neredeyse imkansız olmakla kalmıyor, aynı zamanda karidesleri ayrı tutmak, büyük bir partiden bir seferde pişirmek istediğiniz belirli miktarı almak için çok daha kolay erişmenizi sağlıyor. İlk dondurma işlemi tamamlanana kadar tüm karidesleri ayrı tutmak en iyisidir ve bunu yapmak sandığınızdan daha kolaydır.
Yapışmayan dondurulmuş karidesler için yapmanız gereken tek şey, standart bir kurabiye fırın tepsisine bir parça yağlı kağıt veya folyo koymak ve donduracağınız tüm karidesleri tek bir katmana yerleştirmektir. Dondurucunuzda tüm fırın tepsisine yetecek kadar yer olduğundan emin olun, çünkü daha sonra her bir karides parçası donup katılaşana kadar tepsiyi direk dondurucuda tutacaksınız. Bu noktadan sonra karidesleri, kilitli torba veya dondurucuya uygun bir saklama kabı olabilen hava geçirmez bir kaba taşıyabilir ve ardından karidesleri uzun süreli depolama için dondurucunuza geri koyabilirsiniz.
Karidesinizi bir yağlı kağıt veya folyo tabakası üzerinde dondurmanın iki nedeni vardır. Bakteri yayılmasına karşı korur. Sonuçta taze karides çiğ ettir. İkinci olarak, eklenen bu katman, karideslerin doğrudan fırın tepsisine donmasını önleyecektir.
Karides, 6-18 ay boyunca dondurulduğunda kalitesini koruyacaktır. En iyi sonuçları elde etmek için önce karidesinizi buzdolabında uygun şekilde çözdürdüğünüzden emin olun.
Şunlara da göz atın;