Supangle
11 Nisan 2023

Süt, tereyağı ve kakao ile hazırlanan supangle, yarı sıvı, yarı katı bir kıvama sahip bir tatlı çeşididir. Sütlü tatlar arasında çok sevilen supangle, çikolata, antep fıstığı veya hindistan cevizi gibi farklı malzemelerle zenginleştirilir. Fransız mutfağında 'Soupe anglaise' yani İngiliz çorbası olarak bilinen supangle, yoğun tadıyla çikolata sevenlerin favorisidir. Malzemeler hazırsa, supangle tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Supangle Kaç Kaç Kalori?

  • Orta boyutlarda bir porsiyon supangle, yaklaşık 160 kaloridir.

Dilerseniz, hafifliği ile çok sevilen krem brüle ve krem caramel tarifine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Supangle için

Malzemeler

  • 1/2 litre süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 50 gr bitter çikolata
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 su bardağı şeker
Supangle

Nasıl Yapılır

Püf Noktası
  • Supangleyi oda sıcaklığında bekletirken, ara ara karıştırmayı unutmayın.
  • Tarifte bitter çikolata yerine sütlü çikolata da kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo