Magnolia

Magnolia
12 Mayıs 2024

Orjinal magnolia tarifi arayanlar için nefis mi nefis bir önerimiz var. Mevsim meyveleri ile hazırlanan magnolia, sütlü bir tatlı çeşididir. Magnolia hangi ülkenin diye merak edenler için, New York pastanelerinden dünyaya yayıldığını söyleyebiliriz. Özellikle son yıllarda popülaritesi artan magnolia, ülkemizde de büyük bir ilgi görmektedir. Yapımında bebe bisküvisi, nişasta ve meyve kullanılır. Magnolia tatlısının birbirinden farklı çeşitleri de bulunmaktadır. Peki, evde magnolia nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız, ev yapımı magnolia yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Magnolia Tarifinin Kalorisi Nedir? 

  • Lezzetli hazırlayacağınız magnolianın bir porsiyonu 650 kaloridir. 
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 12 Kişi Kaydetti
Magnolia için

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket toz vanilya
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket bebe bisküvisi (ya da petibör)
  • 1 paket süt kreması
  • 10 adet çilek
  • 2 adet muz
Magnolia

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak tencereye nişasta, un, şeker, vanilya ve yumurtayı alın.
  2. Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyerek çırpma teli yardımıyla karıştırın.
  3. Karışımı ocağa koyun ve karıştırmaya devam edin. Topaklanma oluşmamasına dikkat edin.
  4. Karışım muhallebi kıvamına geldiğinde ve kaynadığında ocağın altını kapatın.
  5. Muhallebi soğurken, bisküvileri incecik olana kadar robottan geçirin.
  6. Muhallebi soğuduktan sonra içerisine bir paket süt kreması ekleyerek karıştırın.
  7. Bu esnada çilek ve muzları dilimleyin. Magnolia kuplarına önce muhallebi koyun ve meyveleri yanlarına doğru dizin.
  8. Ardından bisküvi kırıntılarını ekleyin ve tekrar muhallebi dökün.
  9. En üst kısmına kalan bisküvileri paylaştırın. Antep fıstığı ve çikolata rulosu ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Magnoliayı bol köpüklü Türk kahvesi, dalgona kahvesi ve limonata eşliğinde sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • İlk aşamada krema hazırlamak için tencereye aldığımız un, nişasta, yumurta şeker ve sütü bir tencereye alıyoruz ve ocağa almadan önce homojen kıvama gelinceye deh çırpıyoruz. Daha sonra ocağa almamız gerekiyor. Bunun nedeni un ve nişasta yapısı itibari ile topaklanmaya müsait olduğu için krema içerisinde topaklanmaları önleme amacı ile iyice çırpılması gerekmektedir.
  • Ocak üzerinde de karıştırma devam etmelidir. Yine buradaki amaç topaklanmayı önlemektir.  Sütün kesilmemesi için muhallebiye eklenen krema da muhallebinin ilk sıcağı çıktıktan sonra eklenmelidir. 
  • Bisküviler robottan çekildikten sonra muhallebinin bir süre soğuması beklenmeli bisküviler ardından eklenmelidir. Bunun sebebi sıcaklığın bisküviyi yumuşatmasını engellemektir. 
  • Magnolia yaparken dilediğiniz meyveleri kullanabilir ve lezzeti daha da arttırabilirsiniz.
  • Eğer topaklanma oluşursa, muhallebiyi blenderdan geçirin.
  • Mutfak robotunuz yoksa, bisküvileri bir poşete koyun ve ağzını kapatın. Kavanozun altıyla yavaşça vurarak toz haline getirin.
Yorumlar
avatar
kadriyeninmutfagi YORUM 15 Aralık 2020, 12:20
kadriyeninmutfagi Ben kivi ve muz ile hazırladım, nefisss oldu
avatar
elvan YORUM 16 Ekim 2021, 11:33
********* ONAY BEKLİYOR... *********

Benzer Tarifler

Lezzet Logo