- Yumurta aklarını bir tutam tuz ile kar gibi oluncaya kadar çırpın. Ayrı bir yerde yumurta sarısı ile toz şekeri mikser yardımıyla çırpın.
- Üzerine çekilmiş badem, un, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğu ilave edip çırpmaya devam edin. Badem ezmesini ve limon suyunu da ekleyin.
- Son olarak, çırptığınız yumurta aklarını kaşık yardımıyla hamura ilave edin. Hep aynı yöne doğru karıştırarak yumurta akları sönmeden hamura hafifçe yedirin.
- Yağlanmış fırın kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Üzerlerine çikolata sos gezdirin. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.
Klasik badem tatlısı tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.