Karamel Ve Deniz Tuzlu Bitter Trüf

Karamel Ve Deniz Tuzlu Bitter Trüf
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karamel Ve Deniz Tuzlu Bitter Trüf için

Malzemeler

Süt reçeli için

  • 1 lt süt
  • 200 g toz şeker
  • 5 g karbonat
  • 250 g bitter çikolata
  • 250 g karamelli çikolata

Kaplama için

  • 200 g bitter çikolata

Üzeri için

  • Deniz tuzu
Karamel Ve Deniz Tuzlu Bitter Trüf

Nasıl Yapılır

  1. Süt reçelini hazırlamak için derin bir tencereye süt ve toz şekeri alın. Toz şeker eriyip süt kaynamaya başlayınca karbonatı ilave edin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Süt koyulaşıp karamelize olana kadar (Miktarı 400 g kalana kadar) pişirip ocaktan alın.
  2. Hazırladığınız süt reçeli henüz sıcakken içine bitter çikolatayı ve karamelli çikolatayı ekleyip çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Hazırladığınız çikolata karışımını buzdolabına alıp en az 4-5 saat ya da 1 gece buzdolabında dinlendirin. Sonra buzdolabından çıkarın ve istediğiniz büyüklükte parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Her birini eritilmiş bitter çikolataya batırıp üzerlerine deniz tuzu serpin ve yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin. Servis saatine kadar buzdolabında bekletin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo