Bol Meyveli İrmik Tatlısı

Bol Meyveli İrmik Tatlısı
22 Şubat 2023

Çilek, kivi, muz ve ahududu ile lezzetlendirilen meyveli irmik tatlısı, sütlü bir tatlıdır. Hafif tatlar sevenler için idealdir.

Şerbetle hazırlanan pratik irmik tatlısına da göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bol Meyveli İrmik Tatlısı için

Malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Süslemek için

  • 250 gr çilek
  • 3 kivi
  • 2 muz
  • Portakal kabukları
  • File Antep fıstığı
  • Hazır ahududu sosu
Bol Meyveli İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Süt, şeker ve irmiği tencereye alıp iyice karıştırın. Orta ateşte karıştırmaya devam ederek pişirin. Fokurdamaya başladığında vanilyayı ekleyin ve birkaç dakika daha pişirip tencereyi ocaktan alın. 
  2. Suyla ıslatılmış bir cam tepsiye tatlıyı döküp üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Oda ısısında ılınmaya bırakın. Ilınan tatlıyı buzdolabında 2 saat bekletin. Çilekleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. 
  3. Muzların ve kivilerin kabuğunu soyun. Meyveleri küçük parçalar şeklinde doğrayın. İrmik tatlısını dilimleyip servis tabaklarına paylaştırın. 
  4. Üzerine meyveleri ekleyin. Ahududu sosu ve ince doğranmış portakal kabuklarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo