Ananas Flambe

Ananas Flambe
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ananas Flambe için

Malzemeler

  • 1 ananas
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/4 su bardağı esmer şeker
  • 4 yemek kaşığı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı likör
  • 1 yemek kaşığı kavrulmuş badem
Ananas Flambe

Nasıl Yapılır

Lezzet tatlı tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Ananasın alt ve üst kısımlarını kesin. Kenarlarını ve kabuklarını soyun. İnce dilimleyip elma soyacağı veya bıçakla dilimlerin ortasını çıkarın. Tereyağı ile şekeri tavada eritin. Portakal suyunu ilave edip ısınana kadar pişirin. Ananas dilimlerinden tavanın aldığı kadarını ilave edip her iki taraflarını 1-2 dakika pişirin. Dilimler esmerleşince tavadan alın. Ananas dilimlerinin tamamını tavaya alın. Kısık ateşte hafifçe ısıtıp, üzerlerine likör dökün. Alevler sönünce tavadan alıp, kavrulmuş badem ile süsleyerek bekletmeden servis yapın.

Tatlınızı, konserve ananasla da hazırlayabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo