Üç Renk Tatlısı

Üç Renk Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Üç Renk Tatlısı için

Malzemeler

Hamuru için

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 3 çay bardağı irmik
  • 3 çay bardağı un
  • Toz Antep fıstığı
  • Hindistan cevizi

Şerbeti için

  • 3.5 su bardağı su
  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon
Üç Renk Tatlısı

Nasıl Yapılır

Şerbeti için, su, toz şeker ve limonu kaynatıp soğumaya bırakın. Yumurta ve şekeri kar haline gelinceye kadar çırpın. Yoğurt, ayçiçeği yağı, irmik, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Harcı üç ayrı kaba paylaştırın. Her birine Antep fıstığı, Hindistan cevizi ve kakao ekleyip karıştırın. Harçları yağlanmış kalıplara aktarıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Dilediğiniz boyutta yuvarlak kalıplarla keserek tatlıları üst üste dizin. Mevsim meyveleriyle süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo