- Şerbet için su, şeker ve limon suyunu bir tencereye alıp kaynatın. Soğumaya bırakın. Süt ve vanilyaları tencereye alıp kaynatmadan ısıtın.
- Güllaç yapraklarını ortadan ikiye kesin ve büyük bir tepsi içine yerleştirin. Kepçe ile üzerine süt gezdirerek yumuşatın.
- 2-3 yemek kaşığı ceviz içi serpip kalın rulo şeklinde sarın. Yumurtaları bir kaseye kırıp çatalla çırpın.
- Güllaç rulolarını yumurtaya bulayıp kızgın yağda altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
- Sıcak güllaçları soğuyan şerbetin içine atarak birkaç dakika bekletin ve servis tabağına dizin. Üzerini toz fıstık ile süsleyerek servis yapın.
Püf Noktası:
- Güllacın içini ceviz yerine çekilmiş antep fıstığı ile doldurabilirsiniz.
Daha hafif bir versiyonu olan cevizli güllaç yapımına da mutlaka göz atın.
Teşekkür ederiz.