Kestane Püreli Tatlı

Kestane Püreli Tatlı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kestane Püreli Tatlı için

Malzemeler

  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 6 hazır baklava yufkası
  • 250 gr şekerli kestane püresi
  • 2 yemek kaşığı pudra şeker

Şerbeti için

  • 500 gr toz şeker
  • 1 dilim limon
  • 2 su bardağı su

Üzeri için

  • Tarçın
  • Antep fıstığı
Kestane Püreli Tatlı

Nasıl Yapılır

Yağ ile sütü karıştırın. Üç yufkayı aralarına bu karışımdan sürerek üst üste yayın. Kestane püresine pudra şekeri ilave edip karıştırın. Yufkaları oklavaya sarıp, iki tarafından iterek buruşturun. Oklavayı çıkarıp alın. Kalan boşluğa, küçük bir kaşık yardımıyla kestane püresi yerleştirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın. Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün. Dilimleyip, üzerlerine bolca tarçın serpin. Antep fıstığı ile süsleyerek dilimleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo