Kabarcık Tatlısı

Kabarcık Tatlısı
17 Ekim 2023
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kabarcık Tatlısı için

Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

Arası için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için:

  • File Antep fıstığı
  • Kaymak

Kabarcık Tatlısı

Nasıl Yapılır

Hamuru için süt, yumurta ve zeytinyağını geniş bir karıştırma kabında çırpın. Kalan tüm malzemeleri ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru iki eşit bezeye ayırın. Bezeleri unlanmış zemin üzerinde ince açın. Zeytinyağının yarısını hamurun üzerine eşit bir şekilde yayın ve rulo şeklinde sarıp dilimleyin. Diğer beze içinde aynı işlemi tekrarlayın. Hamurları kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağını çektirin. Şerbeti için toz şeker ve suyu şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip kısık ateşte 5-6 dakika pişirip ocaktan alın. Sıcak şerbeti soğuk tatlının üzerine gezdirin. File Antep fıstığı ve kaymakla süsleyerek servis yapın.
Farklı tatlar denemek için, şerbetli tatlılara göz atın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo