Halka Tatlısı
05 Ağustos 2024

Taze ve çıtır çıtır Halka Tatlısı ile tatlı keyfinizi zirveye taşıyın! Geleneksel şerbetin hafifçe şekerlenmiş haliyle buluştuğu, hamurunun yumuşacık içi ve dışının çıtır çıtır dokusuyla, her lokmada kendinizi bir tatlı şöleninde hissedeceksiniz. Özenle hazırlanan bu eşsiz tatlı, misafirlerinizi etkilemek ve tatlı krizlerinize son vermek için ideal. Malzemeler hazzırsa halka tatlısı tarifine geçebiliriz.

Tulumba Tatlısı tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon halka tatlısı kaç kaloridir?

Bir porsiyon halka tatlısı 420 kaloridir?

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Halka Tatlısı için

Malzemeler

Hamuru için:

  • 100 gr tereyağı
  • 3 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı un
  • Bir tutam tuz
  • 3 yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı irmik

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Üzeri için:

  • Toz Antep Fıstığı
Halka Tatlısı

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi
  • Üzerine kıyılmış fındık, ceviz veya antep fıstığı serpiştirerek tatlıyı zenginleştirin.
  • Tatlıyı bir süre beklettikten sonra soğuk servis ederek şerbetin iyice çekmesini sağlayın.
  • Bir top vanilyalı veya sade dondurma ile servis edebilirsiniz.
  • Küçük porsiyonlar halinde, tek tek servis yaparak misafirlere kolaylık sağlayabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Hamur, yumuşak ve elastik olmalı, ele yapışmamalıdır. Hamur çok sert olursa tatlılar kuru olabilir, çok yumuşak olursa şekil vermekte zorlanabilirsiniz.
  • Derin ve soğuk yağda, kısık ateşte kızartmalısınız.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo