Gülsulu Tatlı

Gülsulu Tatlı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Gülsulu Tatlı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 225 gr tozşeker
  • 4 çorba kaşığı un
  • 6 çorba kaşığı gülsuyu
  • 5 yumurta
  • Tuz

Şurup için

  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • 50 gr kaymak
  • Kiraz şekerlemesi
Gülsulu Tatlı

Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim. Cevizi mutfak robotuna alıp toz haline getirin. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta aklarını ve bir tutam tuzu bir kaseye alıp iyice çırpın. Yumurtaların sarılarını ve şekeri başka bir kaba alıp karıştırın. Un, gülsuyu ve cevizi ekleyip karıştırmaya devam edin. Yumurta akını yavaş yavaş unlu karışıma ilave edip karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Şurup için, şeker ve suyu tencereye alıp kıvamı koyulaşıncaya kadar kaynatın. Limon suyu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Şurubu tatlının üzerine gezdirin ve kare şeklinde dilimleyin. Üzerini kaymak ve kiraz şekerlemesiyle süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo