En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13902 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1227 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2275 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4921 Tarif
Salata ve Meze
1227 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8550 Tarif
Yöresel
1967 Tarif
Popüler Tarifler
Pankek Pasta
Nohutlu Ayran Çorbası
Anasayfa
Tarifler
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Antep Fıstıklı Kadayıf Topları
Antep Fıstıklı Kadayıf Topları
17 Ekim 2023
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Air fryer'da pişi
Şehrazat Tatlısı
Trabzon çikolatası
Kıymalı bazlama
Rus Çöreği
Castagnole
Labada Otu Nedir, Nasıl Kullanılır?
Burdur Yöresel Yemekleri: Burdur Mutfağından 12 Nefis Tarif
Taste Atlas Dünyanın En İyi Tatlılarını Açıkladı: Listede Türkiye'den 6 Tatlı Var
Nar Kabuğu Çayının Faydaları Nelerdir?
Keten Tohumunun Bilmeniz Gereken 7 Yan Etkisi
Tane Tane Bulgur Pilavı İçin 5 Önemli Püf Noktası
Antep Fıstıklı Kadayıf Topları için
Malzemeler
400 g tel kadayıf
200 g tereyağı
Şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı portakal suyu
400 g bütün Antep fıstığı
Antep Fıstıklı Kadayıf Topları
Nasıl Yapılır
Kadayıfı ufak parçalar halinde koparın ve küçük muffin kaplarının tabanına paylaştırın.
Üzerini bastırarak kadayıfın kalıpların içine iyice yerleşmesini sağlayın. Kuruması için 1 gece oda ısısında bekletin.
Tereyağını kısık ateşte eritip süzgeçten geçirin.
Kuruyan kadayıfların üzerine kaşıkla eritilmiş tereyağını dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kadayıflar kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız kadayıfı 5 dakika bekletin. Kadayıf çanaklarını dikkatlice kalıplardan çıkararak kağıt havlu üzerine dizin.
Şerbet için şeker ile suyu tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Limon suyunu ekledikten sonra 10 dakika daha kaynatın.
Portakal suyu ile tatlandırıp bütün Antep fıstıklarını ilave edin ve birkaç dakika pişirin.
Şerbetli Antep fıstıklı karışımı kaşık yardımı ile kadayıfların içine doldurun ve soğuduktan sonra servis edin.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Tatlı Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tatlı Atıştırmalık Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Şerbetli Tatlılar
50 Dakika
Şehrazat Tatlısı
Aslican
Şerbetli Tatlılar
45 Dakika
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Şerbetli Tatlılar
45 Dakika
Kesme İrmik Tatlısı
Şerbetli Tatlılar
55 Dakika
Balkız Tatlısı
Şerbetli Tatlılar
105 Dakika
Havuç Dilim Baklava
Şerbetli Tatlılar
55 Dakika
Şileki Tatlısı
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.