Acıbademli Revani

Acıbademli Revani
10 Şubat 2023

Acıbadem aromasıyla zenginleştirilen revani, hafif ve lezzetli tadıyla sofraların vazgeçilmezi olacak niteliktedir.

Tam ölçülü revani tarifimizi de deneyin.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Acıbademli Revani için

Malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı Ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 damla acıbadem aroması

Şerbeti için

  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı
  • Hindistan cevizi
Acıbademli Revani

Nasıl Yapılır

  1. Şerbeti için su ve toz şekeri kaynatın. Limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın. 
  2. Yoğurt, Ayçiçeği yağı, irmik ve unu ilave edin. En son kabartma tozu ve acıbadem aromasını ekleyip karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın ve hamuru tepsiye aktarın. 
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuyan şerbeti üzerine dökün. 
  4. Ilındıktan sonra dilimleyin. Şerbeti iyice çekince servis tabaklarına alın. Üzerine toz Antep fıstığı ve Hindistan cevizi serperek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo