Pembe, beyaz çilekli pasta tarifi için malzemeleriniz hazırsa başlayabilirsiniz.
- Unu, kabartma tozunu ve tuzu bir kapta harmanlayın.
- Ayrı bir kapta yumuşak tereyağını, şekeri, yumurtaları, çilek püresini, kremayı, vanilyayı ve limon suyunda köpürttüğünüz karbonatı karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın.
- Çilekli karışım ile unlu karışımı bir kapta birleştirin. Spatula yardımı ile tüm malzemeyi birbirine yedirin.
- Hamuru yağlanmış dikdörtgen bir kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında, yaklaşık 1 saat kadar pişirin.
- Bu arada üzeri için bitter çikolatayı benmari usulü eritip taze çilekleri tek tek, yarısına gelecek şekilde çikolataya batırın. Yağlı kağıt üzerine yerleştirerek oda sıcaklığında donmasını bekleyin.
- Beyaz çikolatalı ganaj için de kremayı bir tavaya alın. Ateşin üzerinde kremayı ısıtın. Ocaktan alın ve beyaz çikolatayı ekleyip çikolataların iyice erimesini sağlayın.
- Keki fırından alın, tel ızgara üzerine koyarak soğumasını sağlayın. Soğuyunca eşit büyüklükte karelere bölün ve üzerine beyaz çikolata ganaj dökün.
- Ganaj donmaya başlayınca çikolataya batırılmış çilekleri yerleştirerek servis yapın.
Kalsiyum, demir, fosfor, potasyum, selenyum, sodyum, manganez, magnezyum ve birçok besin bileşenini içeren çilek, sağlık açısından oldukça faydalıdır. İyi bir folik asit, C vitamini ve mangan kaynağıdır. Yüksek oranda lif içerir.
Klasik çilekli pasta tarifine göz atmayı unutmayın.
Teşekkür ederiz.