Mini Köstebek Pasta

Mini Köstebek Pasta
13 Aralık 2023

Sevimli görüntüsü ve lezzeti ile hemen hemen her zevke hitap eden köstebek pastayı, bu kez daha minik porsiyonlar halinde sunuyoruz. Çikolata yerine ıspanak püresi ile sunulan mini köstebek pasta, ıspanak sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak. İçi krema ile doldurulan ıspanak püresini köstebek şekline getirdikten sonra, üzerini çikolatalı sos ile süslemeyi unutmayın. Listedeki malzemelere göz attıysanız, evde mini köstebek pasta nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Özel günlerde sunabileceğiniz pratik pasta tarifleri mi arıyorsunuz? Muhallebili kekin en lezzetli hali olan gelin pastası ve bisküvilerle hazırlanan mozaik pasta tarifini listenize eklemeyi unutmayın.

1 Porsiyon Mini Köstebek Pasta Kaç Kalori?

  • Ufak boyutlarda bir porsiyon köstebek pasta, yaklaşık 135 kaloridir. Diyet listelerinde ara öğün olarak tüketilebilir.
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Mini Köstebek Pasta için

Malzemeler

Keki İçin;

  • 4  yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • Yarım su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması İçin;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
  • 25 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
Mini Köstebek Pasta

Nasıl Yapılır

  1. Keki için, yumurtaları ve şekeri çırpma kabına alarak mikser yardımıyla köpürene kadar çırpın. Ispanak püresini ve suyu ekleyip çırpmaya devam edin.
  2. Kuru malzemeleri de ekleyip son kez çırpın. Harcı yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15-20 dakika fazla kurutmadan pişirin. Pişen keki tezgaha alıp, soğumaya bırakın.
  3. Kreması için, süt, toz şeker, un ve nişastayı bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  4. Ocaktan aldığınız kremaya vanilya ve yağı ekleyin, yağ eriyene kadar kremayı mikserle iyice çırpın ve arada karıştırarak kremayı soğumaya bırakın.
  5. Soğuyan kremaya hindistan cevizi rendesini ekleyip karıştırın. Soğuyan keki 5-6 cm çapında yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla daireler şeklinde kesin. Arta kalan parçaları rondoda iyice çekin ve toz haline getirin.
  6. Yuvarlak kestiğiniz keklerin üzerine birer yemek kaşığı soğumuş kremadan koyun ve üzerini kırıntı kek parçalarıyla kaplayıp mini pastalar hazırlayın.
  7. Üzerine çikolatalı sos dökerek fıstıkla yada kalan kek kırıntısıyla süsleyin, buzdolabında dinlendirip servis yapın.
Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce ıspanakları bol su ile durulayın. Ardından süzülmesi için bir kenarda bekletin.
  • Keki hazırladıktan sonra geniş dikdörtgen bir kaba ekleyin. Kek harcının ince olması, köstebek pasta yapımını kolaylaştırır.
  • Kremanın kıvamı çok sulu olursa, üzerine azar azar un ekleyebilirsiniz.
  • Keki porsiyonlar halinde ayırmak için kalıbınız yoksa, geniş ağızlı bir bardaktan yararlanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo