İngiliz Kreması

İngiliz Kreması
19 Temmuz 2024

İngiliz mutfağının geleneksel bir tatlısı olan ,Yumuşak ve kremsi bir dokuya sahip olan ingiliz kreması, genellikle pastaların, tartların veya trifle gibi katmanlı tatlıların içinde veya üzerinde kullanılır. İşte o pürüzsüz ingiliz kreması yapmanın püf noktaları:

Ev Yapımı Krema tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon ingiliz kreması kaç kaloridir?

Bir porsiyon ingiliz kreması 170 kaloridir?

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
İngiliz Kreması için

Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 300 ml krema
  • 4 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı
  • 1 paket vanilya
İngiliz Kreması

Nasıl Yapılır

  1. Bir tencerede süt ve krema karışımını Kaynama noktasına gelene kadar orta ateşte ısıtın, ardından ocaktan alın.
  2. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri kremsi bir kıvam alana kadar çırpın.
  3. Yavaş yavaş  süt krema karışımını, sürekli karıştırarak yumurta karışımına ekleyin. Bu adımı dikkatlice yapın ki yumurtalar pişmesin ve karışım pürüzsüz bir hale gelsin.
  4. Karışımı tekrar tencereye aktarın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  5. Yaklaşık 5-10 dakika kıvam alması için karıştırın.
  6. Pişirme işlemi bittikten sonra vanilya ekleyin ve karıştırın.
  7. Ocaktan aldıktan sonra karışımı bir kaseye veya kaplara aktarın. Üzerini streç film ile kaplayın
  8. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve daha sonra buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. Soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • İngiliz kremasını dilimlenmiş kek veya pasta dilimlerinin üzerine servis edebilirsiniz.
  • Taze pişmiş kurabiyelerle birlikte servis ederek klasik bir İngiliz çay saati deneyimi sunabilirsiniz.
  • Vanilya dondurma veya meyve dolgulu dondurmaların yanında İngiliz kreması sunabilirsiniz.
  • Tatlı tart veya pie'lerin yanında küçük bir servis tabağına koyarak sunabilirsiniz. Üzerine mevsim meyveleri veya meyve püresi ile süsleyebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Yumurta sarılarını şekerle iyice çırpın ve kremsi bir kıvam alana kadar çırpma işlemine özen gösterin. Bu adım, kremayı daha pürüzsüz yapacaktır.
  • Fazla pişirmemeye özen gösterin aksi taktirde yumurta sarılarının kesilmesine neden olabilir.
  • Sürekli karıştırarak yumurta karışımınI ekleyin Bu adımı dikkatlice uygulamalısınız ki yumurtalar pişmesin ve karışım pürüzsüz bir hale gelsin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo