Erikli Ve Cevizli Pasta

Erikli Ve Cevizli Pasta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Erikli Ve Cevizli Pasta için

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • Bir tutam tuz
  • 200 g pudra şekeri
  • 200 g tereyağı (Eritilip ılınmış)
  • 200 g un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karanfil (Havanda dövülmüş)
  • 500 g anjelik eriği
  • 200 g ceviz içi

Üzeri için

  • 160 g bitter çikolata
  • 200 ml krema
  • Çırpılmış kremşanti
  • Erik dilimleri
Erikli Ve Cevizli Pasta

Nasıl Yapılır

  1. Elenmiş unu, kabartma tozunu, tarçını, havanda dövülmüş karan li ve iri çekilmiş ceviz içini bir kapta harmanlayın. 
  2. Yumurtaları, bir tutam tuzu ve pudra şekerini köpük köpük olana dek mikserle iyice çırpın. Eritilip ılınmış tereyağını ekleyin, 1 dakika daha çırpın. Unlu karışımı ekleyip 1 dakika daha çırpın. En son kabuğuyla birlikte rendelenmiş erikleri ilave edin. Spatula ile tüm malzemeyi karıştırın. Karışımı yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. 
  3. Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı ilave edip spatula ile karıştırarak ılınmaya bırakın. Keki fırından alın, soğuyunca üzerine ılıttığınız çikolatalı karışımı dökün. Oda ısısında birkaç saat beklettikten sonra üzerine kremşantiyi yayın. Erik dilimleriyle süsleyin ve dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo