Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını şeker ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyin. Kakao, kek unu ve kabartma tozunu harmanlayıp ilave
edin. Son olarak süt ekleyip karıştırın ve hamuru 20 santim çapında kelepçeli kek
kalıbına dökün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
Krema için tereyağı hariç diğer malzemeleri tel çırpıcıyla karıştırarak pişirin. Hafif
fokurdamaya başlayınca tereyağını ekleyip ocağı kapatın ve ılınana kadar kabuk
tutmaması için mikserle çırpın. Soğuyan keki enine ikiye kesin ve iki parçanın arasına
ılık muhallebiyi yayın. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Şeker ve suyu tavaya
alın. Şeker eriyip koyulaşmaya başladığında erik dilimlerini ekleyin ve karamelize
olana kadar pişirin. Soğuduktan sonra pastanın üzerini süsleyip pudra şekeri serpin.
Servis yapın.
Teşekkür ederiz.