Erikli Pasta

Erikli Pasta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Erikli Pasta için

Malzemeler

  • 200 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
  • 200 gr toz şeker
  • 4 yumurta
  • 85 gr kakao
  • 140 gr hazır kek unu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı süt

Krema için

  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 15 gr tereyağı

Üzeri için

  • 6 Anjelik erik
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı su
Erikli Pasta

Nasıl Yapılır

Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını şeker ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Kakao, kek unu ve kabartma tozunu harmanlayıp ilave edin. Son olarak süt ekleyip karıştırın ve hamuru 20 santim çapında kelepçeli kek kalıbına dökün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Krema için tereyağı hariç diğer malzemeleri tel çırpıcıyla karıştırarak pişirin. Hafif fokurdamaya başlayınca tereyağını ekleyip ocağı kapatın ve ılınana kadar kabuk tutmaması için mikserle çırpın. Soğuyan keki enine ikiye kesin ve iki parçanın arasına ılık muhallebiyi yayın. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Şeker ve suyu tavaya alın. Şeker eriyip koyulaşmaya başladığında erik dilimlerini ekleyin ve karamelize olana kadar pişirin. Soğuduktan sonra pastanın üzerini süsleyip pudra şekeri serpin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo