Vişneli Ve Yoğurtlu Jole

Vişneli Ve Yoğurtlu Jole
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Vişneli Ve Yoğurtlu Jole için

Malzemeler

  • 1 + 3/4 su bardağı dondurulmuş vişne
  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 1.5 yemek kaşığı toz jelatin
  • 1 su bardağı az yağlı yoğurt

Süslemek için

  • Nane yaprakları
Vişneli Ve Yoğurtlu Jole

Nasıl Yapılır

Lezzet çocuklarınız için de harika tatlı tarifleri sunuyor. Kadehlere vişneleri paylaştırın. İçi buz dolu bir kaseye kadehleri yan yatırın. Vişne suyunun yarısını bir tencereye alın. Kaynamaya yakın ocaktan alıp, üzerine 1 yemek kaşığı toz jelatin serpin. Jelatin çözülene kadar karıştırın. Vişne suyunun yarısını vişnelerin üzerine döküp, hafif donana kadar buz dolu kasede eğik olarak bekletin. Kalan vişne suyunu ısıtın. İçine jelatin ilave ederek eritin ve yoğurtla karıştırın. Yoğurtlu karışımı vişnelerin üzerine aktarıp buzdolabına alın. Donunca üzerlerini nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo