Şehrazat Tatlısı
Kızartmak için
Üzeri için
Sos için
Vişne, şeker, limon suyu ve vanilyayı sos tenceresine alın ve orta ateşte vişneler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. El blenderı ile çekerek püre haline getirin ve soğumaya bırakın. Hamur için unu ve kabartma tozunu harmanlayıp bir kaba eleyin. Şeker, rendelenmiş limon kabuğu, yumurta, vanilya ve lor peynirini ekleyerek karıştırın. Derin bir kızartma tenceresine 5 cm olacak kadar yağ doldurun ve ısınmaya bırakın. Hamurdan 1 yemek kaşığı kadar parçalar alıp yağın içine atın ve altın rengi alıncaya kadar kızartın. Hamurları kevgir ile yağdan çıkartıp kağıt havlu üzerine alın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirip vişne sos ile servis yapın.
Teşekkür ederiz.