Margarini küçük küçük doğrayın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.
Kabartma tozu, tuz ve margarini ilave edip pürtüklü bir hamur hazırlayın. 1 kahve fincanı tozşeker ilave edip yoğurun.
Yumurtayı 5 kaşık sütle çırpın. Hazırladığınız pürtüklü hamurun ortasını havuz gibi açıp yumurtalı sütü ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile 1 santim kalınlığında açın. Bardak ağzı ile yuvarlaklar halinde kesin.
Erikleri yıkayıp kurulayın. Dörde dilimleyip çekirdeklerini çıkarın ve 25x21 santimlik dikdörtgen bir kalıba yayın.
2 çorba kaşığı tozşekeri ayırın, kalan şekeri ve 1 çay kaşığı tarçını eriklerin üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin ve ılınmaya bırakın.
Hazırladığınız hamurları kalıptaki eriklerin üzerine, uçları hafif üstüste gelecek şekilde yerleştirin. Kalan 2 kaşık sütü fırça ile hamurların üzerine sürün.
Ayırdığınız tozşeker ve kalan tarçını serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırına verip 15 dakika pişirin. Fırın ısısını 180'e düşürüp 10 dakika daha pişirin.
Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Dİlerseniz, klasik sürpriz tatlı ile kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.